Hikvision FIRMWARE TOOLS - change language, extract files and create own firmware

vlariz

n3wb
Joined
Oct 19, 2020
Messages
3
Reaction score
2
Location
Australia
hi is it possible to flash the model DS-2CD63C5F-IHVS, its supposed to replace Replace DS-2CD63C2F-IVS ?
 

vlariz

n3wb
Joined
Oct 19, 2020
Messages
3
Reaction score
2
Location
Australia
I think you are looking at a Chinese version camera. To be honest I don't know what type of firmware it takes (IPC_G0, IPC_G1, H3+M etc etc).

It might be possible to make a hacked to English version of firmware for it, but I'd have to have access to the cameras UART and get a flash dump.
thanks, I've replied with a pm
 

MimmoITA

n3wb
Joined
Dec 21, 2017
Messages
1
Reaction score
0
Location
Italy
Hello everyone, and since I joined the forum I have been trying to solve a problem ... but without success! I hope someone will help me, then I have a monitor DS-KH8301-WT Purchased in China with English language, unfortunately I needed the Italian language and when I updated the firmware, all the interface in Chinese language is back, I tried different firmware, to no avail due to mismatched language, then I came to this post: Hikvision FIRMWARE TOOLS - change language, extract files and create own firmware
well flashing this firmware VIS_11_H5_INDOOR_STD_V1.5.0_181101 has been accepted, but the interface always remains in Chinese, I have tried other versions and other multilingual, but without success! this damn Chinese language doesn't want to go away! hope you can help me, thanks!
 

Attachments

Last edited:

bbdude

n3wb
Joined
Oct 19, 2020
Messages
3
Reaction score
0
Location
Auburn, WA
Hello. I have 4 Annke C-800 Turret cameras (P/N I91BF, S/N start with 'E') , apparently equivalent to Hikvision P/N DS-2CD2383G0-I . My Annke cameras came with Factory Installed F/W = V5.5.83 , build 190313. Going to the Hikvision US website entry for that camera: 8 MP Outdoor IR Network Turret Camera and following the latest firmware download link, I find V5.6.3 build 190923 (11/20/2019) is the latest released firmware version (and newer than what is in my Annke Cameras). I also see from the Hikvision download EU portal that there are a couple newer versions than the latest released version. The latest shown on that site is V5.6.5 build 200316 (4/30/2020). Should I go with the released version or the newest version?
 

Town

n3wb
Joined
Apr 8, 2019
Messages
10
Reaction score
0
Location
Romania
Friends, any chance to flash this cam to english?
Camera is remote installed and i will have limited time to reflash it there.
thanks!
 

Attachments

Town

n3wb
Joined
Apr 8, 2019
Messages
10
Reaction score
0
Location
Romania
Am i correct to try to repack this version ?
IPC_G0_EN_STD_5.5.87_200103.zip
 

praja

n3wb
Joined
Mar 6, 2021
Messages
3
Reaction score
0
Location
CZ
There are scripts to unpack/decrypt and encrypt/repack firmware (digicap.dav) for Hikvision IP Video Intercom and IP Door Bells devices (see attached).

To run scripts: Linux (tested on Ubuntu), Python3 and cryptodome python library are needed.

To unpack/decrypt firmware:
1) Copy digicap.dav file to the folder with scripts
2) Run script: ./unpack.sh
3) Unpacked and decrypted firmware is located in the /digicap.dav_unpacked/img folder

To encrypt/repack firmware:
1) Run script: ./repack.sh
2) repack_digicap.dav file is created.

The main application file is hicore and it is located in the hicore.tar.lzma archive.

To extract hicore file:
tar --lzma -xvpf hicore.tar.lzma

To create hicore.tar.lzma archive:
chmod 755 hicore
tar -cvf hicore.tar hicore
lzma -z hicore.tar
chmod 644 hicore.tar.lzma
rm hicore

Note: The 3DEC key for IP Video Intercom and IP Door Bells devices is stored in the .rodata section of the digicapkeyArm.ko (24 bytes at file offset 0x2C0)
Hi,
I have the Hikvision intercom DS-K1T501SF, I unpacked/decrypted and encrypted/repacked firmware (I just changed audio files), but the intercom is bricked. It beeps after booting, it lights, but I can not see it anywhere. TFTP update does not work, but I can ping 192.0.0.64. Could you help me, please?
Thanks,
Jiri
 

qsqsqs7

n3wb
Joined
Apr 26, 2021
Messages
4
Reaction score
0
Location
Belarus
Кто может помочь ($) с прошивкой для видеодомофона Hikvision DS-KH6320-A (только китайский язык) ? аналог DS-KH6320-WTE1 (россия) только без SD карты

Who can help ($) with the firmware for Hikvision DS-KH6320-A video doorphone (Chinese only)? analogue DS-KH6320-WTE1 (Russia) only without SD card

My Telegram / Мой Telegram - @conect1l
 

Attachments

Last edited:

praja

n3wb
Joined
Mar 6, 2021
Messages
3
Reaction score
0
Location
CZ
hiktools05R1 - программа которая НЕ РАБОТАЕТ)

Распаковываю рабочую прошивку digicap.dav программой hiktools 05R1 - распаковывает прошивку, потом обратно запаковываю
без редактирования и прошиваю - доходит до половины загрузки и выдаёт ошибку)) Т.е. программа hiktools05R1 - не рабочая,
единственное что распаковывает нормально и можно сравнить файлы 2-х прошивок.

Либо запаковка обратно из .img в .dav не корректно работает.
-----------------
hiktools05R1 is a program that DOES NOT WORK)

I unpack the working firmware digicap.dav with the hiktools 05R1 program - it unpacks the firmware, then I pack it back
without editing and stitching - it reaches half of the download and gives an error)) Ie. the hiktools05R1 program is not working,
the only thing that unpacks normally and you can compare the files of 2 firmware.

Or packing back from .img to .dav does not work correctly.
Hi,
I have the Hikvision intercom DS-K1T501SF, I unpacked/decrypted and encrypted/repacked firmware (I just changed audio files), but the intercom is bricked. It beeps after booting, it lights, but I can not see it anywhere. TFTP update does not work, but I can ping 192.0.0.64. Could you help me, please?
Thanks,
Jiri
 

qsqsqs7

n3wb
Joined
Apr 26, 2021
Messages
4
Reaction score
0
Location
Belarus
Hi,
I have the Hikvision intercom DS-K1T501SF, I unpacked/decrypted and encrypted/repacked firmware (I just changed audio files), but the intercom is bricked. It beeps after booting, it lights, but I can not see it anywhere. TFTP update does not work, but I can ping 192.0.0.64. Could you help me, please?
Thanks,
Jiri
Hi, and how did you unpack and pack the firmware?
 

qsqsqs7

n3wb
Joined
Apr 26, 2021
Messages
4
Reaction score
0
Location
Belarus
Hi,
with Linux scripts from Ivan1985...
Firmware recovery via TFTP works if ping 192.0.0.64, you just need to understand how to use TFTP - there are nuances.

1. On Windows 10, in the network card you set 192.0.0.128
2. You need 100% working firmware, for your outdoor panel you can see here -
Index of / - СКУД - IP домофонные системы - Прошивки
3. Throw the firmware into the TFTP folder, when the outdoor panel is on, click tftpserv.exe - you look
which IP address was immediately displayed, if 192.0.0.128 then everything is OK, turn off the power on the outdoor panel and turn it back on, look at TFTP if connected to 192.0.0.64 then the process of loading the native firmware will go, if no
turn off the power on the outdoor panel and turn it back on - it should work 100%, see screenshots.
4. You need network permission for TFTP connection (usually windows pops up a window, you need to check the box and oк)
 

Attachments

Last edited:

Oleglevsha

Getting the hang of it
Joined
Jan 25, 2015
Messages
190
Reaction score
41
Location
Россия г.Волгоград
Hello everyone, and since I joined the forum I have been trying to solve a problem ... but without success! I hope someone will help me, then I have a monitor DS-KH8301-WT Purchased in China with English language, unfortunately I needed the Italian language and when I updated the firmware, all the interface in Chinese language is back, I tried different firmware, to no avail due to mismatched language, then I came to this post: Hikvision FIRMWARE TOOLS - change language, extract files and create own firmware
well flashing this firmware VIS_11_H5_INDOOR_STD_V1.5.0_181101 has been accepted, but the interface always remains in Chinese, I have tried other versions and other multilingual, but without success! this damn Chinese language doesn't want to go away! hope you can help me, thanks!
Surprisingly, I used this firmware and the interface changed, do a full factory reset
 

netadair

n3wb
Joined
May 29, 2021
Messages
1
Reaction score
0
Location
Germany
As that model holds the bootpara data / device signature in a security chip, the only way to convert it from CN to EN and install newer firmware is to use 'hacked to English' firmware.
It's a bit of a techy process.
I have the same model, and do I understand it right? our tool does not work for this camera type (shows wrong magic and completely different language code, so probably some structure changed.
Do you know where to find a description of that "techy process"?
 
Top