Review-IP Villa Outdoor Doorbell Station & Indoor Monitor Kit

catcamstar

Known around here
Joined
Jan 28, 2018
Messages
1,664
Reaction score
1,189
Hi guys,

Pretty new with this. I got my vto and vth working.
Do you know if the vto records video with sound when somebody rings the bell?
I have the vto as doorbell installed in my dahua nvr. it records video of doorcam 24/7. In easy viewer pro i can see messages of when the doorbell was activated, but i cannot view a video of this moment?
See attachment: i would like to see a small video, when i select the message, so i can see who was at my door...

Am i missing something here?
Depending on your VTO type & NVR, this could work when pressing the button. On my VTO2000A however, it was not an option, so what I did was configure the VTO's channel to 24/7 record on the NVR. And yes, it does record all voices even when not pressing the ring button. You sometimes hear people effectively clearing their throat before pressing the button. Funny ;-)

But then indeed, you need to go into "replay" mode and to the timeslot when the button has been pressed. And then you can enjoy the show.

Good luck!
CC
 

bkruyver

n3wb
Joined
Jan 5, 2022
Messages
2
Reaction score
0
Location
Netherlands
Depending on your VTO type & NVR, this could work when pressing the button. On my VTO2000A however, it was not an option, so what I did was configure the VTO's channel to 24/7 record on the NVR. And yes, it does record all voices even when not pressing the ring button. You sometimes hear people effectively clearing their throat before pressing the button. Funny ;-)

But then indeed, you need to go into "replay" mode and to the timeslot when the button has been pressed. And then you can enjoy the show.

Good luck!
CC

Thx, it is recording 24/7 now. To bad looking up the moment somebody rang the bell isn't mafe easy......
 

zilog

n3wb
Joined
Mar 29, 2021
Messages
4
Reaction score
0
I did create another post for this but thought I'd post here also as this seems to be the main thread for issues with the VTO2202F-P

My Dahua VTO had been faultless for a year, but suddenly stopped working. It was powered over PoE, and still draws power, but there’s no data connection.
I think it’s not booting properly though, because the tamper alarm etc doesn’t work - I can’t reset it either by pushing that button 5 times.
The left hand LED on the front is very bright, the right hand one flashes very dimly. No idea what that means!
Same result when tried from 2 different PoE switches, or when powered from the 12v pins on the back and connected to switches/router by non-PoE connection.
Any ideas on what’s wrong or how to troubleshoot? (Or is it just ** ) Have tried multiple configurations of known working cables/PoE ports etc already.
 

switchfoot

n3wb
Joined
Apr 20, 2022
Messages
19
Reaction score
0
Location
United States
Hi guys,

Pretty new with this. I got my vto and vth working.
Do you know if the vto records video with sound when somebody rings the bell?
I have the vto as doorbell installed in my dahua nvr. it records video of doorcam 24/7. In easy viewer pro i can see messages of when the doorbell was activated, but i cannot view a video of this moment?
See attachment: i would like to see a small video, when i select the message, so i can see who was at my door...

Am i missing something here?

Hi! I'm looking to do exactly this-- and it almost seems to work, but doesn't. . I have a 32gb microSD card in my VTO, and the setting under "Basic" says something like "Automatically Record Calls" which I have checked, and after each call the SD card stats show that it's being recorded.

But the screwy part is that the files don't show up when I plug the SD card in. There will be the 30kb snapshot but no DAV. Even weirder, is if I scan the SD card with a file recovery app, it FINDS the DAV files. SO they're there-- but not showing up anywhere unless scanned?

Has anyone had anything close to this happen to them? Or is there anyone using an SD card to auto-record calls in a VTO and had it work correctly?
 

Arjun

Known around here
Joined
Feb 26, 2017
Messages
8,743
Reaction score
10,552
Location
USA
Is there a version 2.0 of this model?
 
Joined
Dec 28, 2019
Messages
11,522
Reaction score
27,603
Location
New Jersey
@bkruyver See this thread to connect a mechanical, traditional, doorbell. It's not difficult but does take soldering skill.

 

epi_curean

n3wb
Joined
Aug 16, 2022
Messages
13
Reaction score
0
Location
Singapore
While manufacturers do sometimes use differing terminology, I use a UDM as well, and also have a selection of custom firewall rules, so we should be speaking the same language !

I'd be keen to work out what you're doing to make this work, as it would be good to avoid using the Dahua cloud if possible

  • My VTO (eg 192.168.10.10) has no restrictions to outgoing internet access
  • I have no ports forwarded
  • If I try and add my VTO to DMSS via my external IP address, it fails, because my UDM blocks Dahua from accessing the internal address of my VTO (because external_IP:37777 is not forwarded to 192.168.10.10:37777)

From what you've described above
  • Your VTO has outgoing access to only 60 IP addresses (so actually more restrictive than my firewall rules)
  • You say you have no ports forwarded
If you stop there, I don't know how you can add your VTO to DMSS via IP address.
It would work if you used P2P (via some of those 60 allowed IP addresses)

Do you have any WAN IN rules ?

Do you have uPnP enabled ?
Hi, I like how you setup your network vlans. Is it via pfsense?
Would you mind sharing the NAT and rules if it is with pfsense?

much thanks.
 

BelMa

n3wb
Joined
Apr 30, 2019
Messages
12
Reaction score
8
Location
Spain
Today i had my first bricked Dahua ever: a VTO2202F-P

It was supplied by the local distributor here with 2019-12-03 V1.000.00IP001.0.R firmware. I've first tried to upgrade it to last official Dahua website firmware, but it refuses to load, update fails on reboot progress at 50%.

Having explained this to the distributor tech guys, they sent me a different intermediate firmware that I must install before load the last official one. This firmware loaded very quick -very strange- and then, after the suggested factory reset, device is completely dead, having to return it for a replacement.

Sh*t happens...
 
Top