DS-2CD2387-LU Colorvu troubleshooting

CQR-View

n3wb
Joined
Oct 15, 2020
Messages
16
Reaction score
9
Location
Perth, Western Australia
If I change it to those settings I can't view the cameras on Hikconnect

From what i have experienced & knowledge learned in recent years, the problems that cause issues like yours are not always immediately identifiable &/or can be associated with more than one problem ........................

Ok, lets employ the "KISS" principle here & start from the beginning by attempting to eliminate the Hardware first............
So, Can you provide some further information please? (SADP Tool will provide most of the following)

1. When did you purchase the NVR, did you purchase it New?
2. Where did you purchase it from?
3. Post a picture of the Label from the underside of the NVR?
4. Can you post a picture of the current Network Settings of the NVR? (navigate to Settings > Network > TCP/IP)
5. Whats the Current Firmware Version & Build Date?
6. Can you post the Full Serial Number please?
................... Preferably use the SADP Tool to provide information for points 5 & 6 above

this will assist in identifying/eliminating some of the unusual or uncommon factors, which i have found to cause issues like your in the past.
Look forward to the responses

Best Regards
Gaz
 

BlueBear

n3wb
Joined
Jan 11, 2022
Messages
13
Reaction score
0
Location
Newcastle upon Tyne
Hi Gaz,

Many thanks for your reply.

It was all working absolutely fine until I upgraded the NVR firmware to V4.60.000 but I'm not sure if I can downgrade it. It's the first place to start but if the downgrade goes wrong I'm clueless.
 

CQR-View

n3wb
Joined
Oct 15, 2020
Messages
16
Reaction score
9
Location
Perth, Western Australia
Hi Gaz,

Many thanks for your reply.

It was all working absolutely fine until I upgraded the NVR firmware to V4.60.000 but I'm not sure if I can downgrade it. It's the first place to start but if the downgrade goes wrong I'm clueless.
Yes i was reading earlier today on another site some experiencing issues with the v4.60.00 though issues not as servere as you are discribing.
It is critical to update &/or backdate with the correct firmware version applicable to your device.
Most of the questions i asked you are in regard to identifying Authenticity & Origin of your NVR.

This is the first mention, in this thread that "You Upgraded" the firmware.

We are offering assistance to rectify issues, to do so information is needed .............
Can you tell us where you downloaded the firmware from & the procedure you did to update
Will also need you provide responses to the previous asked questions: 1 -2 - 3 (optional) - 5 - 6.


FYI - Im from Australia, firmware is Region Specific for us here. The current I-series FW version here is v4.40.017 build 210830
Out of curiosity I downloaded the available Release Notes from the EU Portal, from v4.40.017 build 201124 to present 4.60.000 to see the differences (note the build dates are 10 months apart) .................................. I was blown away!

I noticed heaps of additions that are not available here yet or rather not available for the I-series here, just the GUI interface alone has far more features. Unsure why that is, but it is, what it is ......... i would bet my left nut, installing the lastest (or any) firmware from the EU Portal, would surely cause issues, posiibly brick it
 
Top