Two Way Audio

atothek

Young grasshopper
Joined
Nov 26, 2017
Messages
80
Reaction score
20
Location
Atlanta, GA, USA
Summary: two-way audio doesn't work through web UI or Blue Iris iPhone app.

I have a Hykamic IPC3442 - Hikvision clone DS-2CD2442FWD-IW and can't get two way audio working. Anyone know what fixes this? I'm using Blue Iris as my NVR. I enabled Video and Audio in the Video settings and can hear the camera on my Blue Iris app on iPhone. However, within Internet Explorer when I click the Live View then Two Way Audio then click Two-way Audio Channel 1 I get an error: "Using two-way audio failed".

upload_2018-12-9_14-30-1.png

I've flashed to latest firmware 5.5 53 build 180730 due to the security issue @fenderman posted about.

upload_2018-12-9_14-30-58.png

Any ideas if this is fixable?
 

mat200

IPCT Contributor
Joined
Jan 17, 2017
Messages
7,329
Reaction score
7,121
@atothek did you test this directly from the camera's interface? ( log into the camera directly ).
 

fenderman

Staff member
Joined
Mar 9, 2014
Messages
34,412
Reaction score
14,754
Summary: two-way audio doesn't work through web UI or Blue Iris iPhone app.

I have a Hykamic IPC3442 - Hikvision clone DS-2CD2442FWD-IW and can't get two way audio working. Anyone know what fixes this? I'm using Blue Iris as my NVR. I enabled Video and Audio in the Video settings and can hear the camera on my Blue Iris app on iPhone. However, within Internet Explorer when I click the Live View then Two Way Audio then click Two-way Audio Channel 1 I get an error: "Using two-way audio failed".

View attachment 36128

I've flashed to latest firmware 5.5 53 build 180730 due to the security issue @fenderman posted about.

View attachment 36129

Any ideas if this is fixable?
The camera should never be exposed to the internet, so there is no security benefit in new firmware.
Aside from blue iris, do you have this connected to a hikvision NVR?
 
Top