Search results

  1. E

    Cannot connect via DDNS, but can with wan ip

    So here's a weird new problem. If I am outside of my network and I put in my dynamic name server address and port number, in my browser, ui3 comes up every time. Rock Solid, quick, and reliably. However, in the blue iris app, if I use that same domain name and port number, select http, it will...
  2. E

    Anyone have their BI server crash repeatedily anytime the DB is repaired/compacted/regenerated?

    I'm on UI3 version 214, Blue Iris version: 5.5.7.8. Everything is working like a top. However, anytime the database regenerates - either automatically, or manually - the service crashes, and gets into a loop that I cannot kill, unless... I delete/rename the c:/bludiris/db folder. Mind you...
  3. E

    I think I solved my instability issues... accidentally

    I have been struggling with multiple daily crashes and very jerky playback. It got so bad that I switched to all newer hardware. I'm now on an i7-6x with 48GB ram, 1TB SSD (for OS and app) and 14TB internal SATA drive for clips. To avoid corrupting a brand new system with gremlins from the...
  4. E

    All clips playing back in sub-stream... why?

    I deleted/regenerated my database after some pretty hideous crashing today and now most of the clips on UI3 playback in sub-stream only. Live streams start off as sub, but them quickly jump to main. Is there a setting that may be forcing sub-stream playback? Interestingly, those that play...
  5. E

    Need help with move to a new PC

    I've attempted to resolve my choppy video and instability on my original i7 PC, but any version beyond 5.5.0.15 was a no go. I finally threw in the towel and upgraded my hardware to a Dell Optiplex 7050 with i7-6x and 16GB ram (going to 32 when it arrives). After getting all the new PC...
  6. E

    Bursty, poor frame rate... Need suggestions

    When I'm running on 5.5.0.15 or older, it's smooth as it should be. Upgrading to anything newer than that version, I get frame rates between 0 and 9. It happens when using H264 or JAVA (on UI3). It happens on the BI android app. This happens regardless of which client device, app, or...
  7. E

    SOLVED: New user added, single camera access, only shows sub-stream. Why?

    Original post below. The problem was that I had webcast group stream enabled for the single-camera group. Thus when the user logged in, BI was serving up a "composite" group image of one camera - which uses the sub-stream. If the user clicked on the image, it would switch to "solo" view and...
  8. E

    Is it possible to delete completed exported clips from server?

    I've given up trying to get a queued clip to abort. However, once they're done and downloaded to local machine, how do we clear out the original export from the server? Where are they located? My OS is running on an SSD, and I don't want to store old exported clips that may be multi-GB each.
  9. E

    How do I cancel an export in queue?

    I think I've asked this a while back, but hoping there's a different answer this time. I accidentally clicked export before trimming a clip - and now it's chugging along trying to export an entire 8 hour segment... It's been working on it all day and is only 17% done. I have the actual...
  10. E

    "alert image not created" in log

    Trying to get to the bottom of these. Run ing latest 5.5.5.10 (upgraded from 5.5.0.15) and am getting crashes and these errors... Brain is too tired to troubleshoot and search feature here yields no other posts.
  11. E

    Happy ending: Attempted heist of neighbor's trailer

    UPDATE: Happy ending... Post 26... -------------------- Not super exciting or stellar video (obviously), but underscores the importance of live monitoring. I live in a VERY rural area with about 1/2 mile between driveway aprons on a dead-end gravel road. My neighbor (about 2000' from where...
  12. E

    Kid left my chicken coop door open... snack time for bobcat

    There were 10. Now there are 6. Bummer.
  13. E

    Export list missing thumbnails and indicating errors

    What's odd is they are still clickable and downloadable, but no thumbnails, and constant nagging errors...
  14. E

    WriteBlueAlert no no bitmap 0 - new error

    I woke up this AM to a bunch of notifications for the subject error. I rebooted the server in hopes it might clear it up, but no luck. It seems to really only happen on one camera, though I have found it on my "a206" as well. I'm running 5.5.1.7 (10/11/21) - so I assume this is a result...
  15. E

    Is there a way to cancel an export?

    I mistakenly started an export before trimming it to the proper length. It looks like it's going to take all day to do the entire 4 hour clip. Is there a way to abort it?
  16. E

    Dreadfully slow login/viewing using DDNS (but not IP)...

    Kinda hard to summarize this one in a one line title. When I'm on my LAN on my phone and log into my BI server (latest 5.4.9.18) using the BI app (latest .34 version), having only the WAN DDNS (no LAN IP) in the app, I get on with normal speed/latency. However, when I switch to cell data, or...
  17. E

    Bobcat nearly snatches some of my chickens...

    30 seconds prior, sitting inside at the dinner table, my 6yo daughter says, "Did we forget to put up the chickens?" Then we heard the screaming birds and darted outside. I caught a glimpse of the cat heading for the woods and gave chase with a bamboo stick. Watching from another view, I...
  18. E

    Timelapse of my new pond getting dyed...

    I admit Im not a fan of fake-looking dyed ponds. But after waiting over a month for the clay silt to settle and get naturally clear, blueish water, I gave in and added some temporary dye. It's far from ideal, but it's better than the muddy puddle look it's had this long. FWIW, I did try some...
  19. E

    Out of memory error?

    Any idea what causes this?
  20. E

    Frame rate half of what it should be during playback and live stream

    Still working on migrating to a new PC, and am running into issues with the both systems. Namely, even though the FPS of the cameras are displayed (overlay using variable %F) at the full 20FPS, the actual FPS streaming via UI3 is hovering between 9 and 11 FPS. The net effect is that the video...
  21. E

    Moving BI to new PC, everything is going pear-shaped...

    I'm moving from an i7-49xx to an i7-6700 (Dell OptiPlex 3040) that has a clean, up-to-date Win 10 Pro OS. All drivers are current, and device manager shows no errors. Dell's support application updated three drivers, including the BIOS. After installing the latest full downloaded version of...
  22. E

    Deepstack only working on some cameras...

    Admittedly, I am having a hard time understanding the terminology and technology behind this new AI - so I'm sure my issues are operator error. That said... I have multiple cameras on the street-facing side of my property. On two of the three utility pole mounted ptz cameras, it seems to be...
  23. E

    Camera (Dahua IPC-HFW4431R-Z) is staying in sub-stream even when triggered...

    Running 5.4.5.3 and have my LPR camera staying in substream mode even when triggered. Both main and substreams were configured via ONVIF. Going back and looking at my clips, it seemed to be working just fine until the morning on May 9th. I can't recall if I did an update, or what version...
  24. E

    Can someone explain how best to clone existing cameras?

    Until Ken comes up with a way to define user-level rights for audio streaming, I need to find a workaround for my current situation. I have several cameras with audio that I want to keep for my own viewing, but when sharing those (and additional cameras) with other users, I do not want them...
  25. E

    New ip5m-t1179ew won't allow more than 20FPS...

    This is completely stock, new out of the box, first time setup. In GUI, the highest option for FPS is 20 - no matter the resolution - even at the lowest. I have many identical cameras, and they all allow me to set to 30FPS without any issue. Is something borked or am I missing some setting...
  26. E

    HW acceleration errors and wonky behaviors...

    BI version: Version: 5.3.9.13 x64 (3/2/2021) OS: Windows 10 Home CPU: Intel(R) Core(TM) i7-4790 CPU @ 3.60GHz [9%] RAM: 6.89G/15.8G Clips: 10396 items, 10.84T/11.91T Storage: I've noticed these errors in the log, as well as received push notifications to the BI app when the occur: FORCE...
  27. E

    Missing beginning of motion trigger events..

    After recently configuring my BI to use sub-streams, HW encoding, and limited decode features, I've managed to get my nearly 50 cameras to use as little as 10% CPU. Love it, grateful for it, but am wondering if I may have jumped the shark a bit. The clips all seem to be starting mid-action...
  28. E

    HOLY SMOKES!! 47 cameras, 26 triggered and recording (rain) only 40% CPU!! Thank you sub-stream!!!

    This really is a continuation of my thread here where I sought help from others to get my CPU back down to a reasonable level (60-90% with 40 cameras). But after following their instructions, and implementing sub-stream, my CPU was in the low teens. I was so surprised by the CPU reduction...
  29. E

    Unable to use ONVIF with authentication enabled

    Has anyone run into issues with using ONVIF inspection with the ONVIF authentication enabled? I have a remote camera which I access via port-forwarding on the router at the remote site. I am unable to use ONVIF to configure the camera in my Blue Iris software unless I disable the...
  30. E

    Live cameras switch to main stream just fine, but all clips play back only sub-stream via UI3

    As a new convert to the sub-stream craze (my CPU went from 60+ to 15-ish) I'm still trying to wrap my head around how it's all supposed to work. When I'm in a group view (all cameras) the composite cameras are all sub-stream. That's ok. When I click on a camera, it comes up full screen, and...
Top