Search results

  1. CandyMan_ZA

    I am experiencing a few problems with my Ubiquiti and Dahua CCTV System

    I did not. I was initially getting these alerts without attachments from several cameras and as I reduced the frame rates and resolution of all the cameras, and in so reducing the network traffic all have resolved except this one camera that still albeit very seldom still sends an alert without...
  2. CandyMan_ZA

    I am experiencing a few problems with my Ubiquiti and Dahua CCTV System

    Hi TonyR, sorry for no further update. The only solution I managed to come up with was to reduce the quality of the video from the cameras, I dropped the resolution and frame rate to what was still usable and it has been running 'ok' for the last 5 months. I say "ok" because CAM5 every now and...
  3. CandyMan_ZA

    I am experiencing a few problems with my Ubiquiti and Dahua CCTV System

    I have not noticed this for other cameras, what is displayed on the monitor connected to the NVR (Main Stream) is what is on the HDD when played back, same slow and sometimes broken up video. I have noticed when looking at the logs that CAM5 (the main issue camera) is often disconnecting, we...
  4. CandyMan_ZA

    I am experiencing a few problems with my Ubiquiti and Dahua CCTV System

    The supplier also suspects this, we are arranging to replace some CAT5 cables with CAT5E. I will update here on the results.
  5. CandyMan_ZA

    I am experiencing a few problems with my Ubiquiti and Dahua CCTV System

    I have done so, also set the Substream from CAM5 to 4FPS, initially the Substreams were disabled to save bandwidth. The supplier was at my premises yesterday and they reviewed all the settings, they also shifted the frequency the beams are using to a cleaner range again. Since disabling the...
  6. CandyMan_ZA

    I am experiencing a few problems with my Ubiquiti and Dahua CCTV System

    I have disabled the Motion Detect Events for this same reason and only enabled Tripwires and Intrusion Events. Here is what I have, tripwires by CandyMan_ZA posted Feb 8, 2019 at 12:29 PM It's straight forward to set up but I am also not getting reliable results, this is since midnight last...
  7. CandyMan_ZA

    I am experiencing a few problems with my Ubiquiti and Dahua CCTV System

    Sorry I missed it earlier. nvr_bandwidth by CandyMan_ZA posted Feb 8, 2019 at 12:29 PM
  8. nvr_bandwidth

    nvr_bandwidth

  9. tripwires

    tripwires

  10. CandyMan_ZA

    I am experiencing a few problems with my Ubiquiti and Dahua CCTV System

    Oh I have rebooted many times :) next boot is out the window :facepalm:
  11. CandyMan_ZA

    I am experiencing a few problems with my Ubiquiti and Dahua CCTV System

    thanks Steve, I have also used and currently using IVS (Intrusion Detect) and experience similar results.
  12. CandyMan_ZA

    I am experiencing a few problems with my Ubiquiti and Dahua CCTV System

    @Barboots do you perhaps make use of the Motion Detect Events and Email notifications?
  13. CandyMan_ZA

    I am experiencing a few problems with my Ubiquiti and Dahua CCTV System

    I'll have a look direct on the NVR UI when I get home, I don't see anything in the remote UI (ie. IE or Easy Viewer)
  14. CandyMan_ZA

    I am experiencing a few problems with my Ubiquiti and Dahua CCTV System

    Not on the NVR. I have not seen any difference since changing the compression to H.265.
  15. speed

    speed

  16. layout

    layout

  17. CandyMan_ZA

    I am experiencing a few problems with my Ubiquiti and Dahua CCTV System

    It is a dedicated NVR device, I am not able to install any 3rd party apps. The compression is set to H.264H. I have changed it to H.265 now and will monitor for any improvements. Dahua compression by CandyMan_ZA posted Feb 6, 2019 at 8:51 AM Currently I have the Bit Rate set to 4096Kb/s and...
  18. Dahua compression

    Dahua compression

  19. CandyMan_ZA

    I am experiencing a few problems with my Ubiquiti and Dahua CCTV System

    I am experiencing a few problems with my Dahua CCTV System. Let me explain. This is what I have; NVR DHI-NVR4116HS-8P-4KS2 System Version: 3.215.0000000.4, Build Date: 2018-01-19 Litebeam LBE-5AC-Gen2 (x1) Firmware version: WA.v8.4.2 Litebeam LiteAP AC LAP-120 (x1) Firmware version...
Top